Welke variabelen moet ik in acht nemen als ik de waterkwaliteit nakijk?
Hou zeker rekening met: PH,GH, KH, Ammoniak, Nitraat & Nitriet.
Heb je vragen of weet je niet zeker wat een waarde betekent, neem contact met me op, ik help u graag verder.
Hieronder vind je de ideale waarden voor je vijver.
PH (zuurtegraad)
Afhankelijk van de vissoort Bij koi ideaal tussen 7 en 8.5
GH (totale hardheid)
Dit ligt best tussen 8 en 12
KH (karbonaathardheid)
Dit is best tussen 6 en 8 en vooral belangrijk omwille van het bufferende vermogen om de PH stabiel te houden.
Ammoniak (NH3)
Best is dit 0 mg/l.
Geproduceerd via afvalproducten van de vissen ,uitwerpselen en via de kieuwen. Ook afkomstig van rottende plantendelen, hou je planten dus ook in de gaten.
Nitriet (NO2)
Dit is ook best 0 mg/l
Is afbraakproduct van ammoniak dat op zijn beurt wordt afgebroken tot nitraat.
Nitraat (NO3)
Ideaal lager dan < 50 mg/l
Afkomstig van zware metalen bv ijzer,lood, zink,koper…..