Waterkwaliteit

shutterstock_22764253-150x150Welke variabelen moet ik in acht nemen als ik de waterkwaliteit nakijk?

Hou zeker rekening met: PH,GH, KH, Ammoniak, Nitraat & Nitriet.

Heb je vragen of weet je niet zeker wat een waarde betekent, neem contact met me op, ik help u graag verder.

Hieronder vind je de ideale waarden voor je vijver.

PH (zuurtegraad)

Afhankelijk van de vissoort
Bij koi ideaal tussen 7 en 8.5

GH (totale hardheid)

Dit ligt best tussen 8 en 12

KH (karbonaathardheid)

Dit is best tussen 6 en 8 en vooral belangrijk omwille van het bufferende vermogen om de PH stabiel te houden.

Ammoniak (NH3)

Best is dit 0 mg/l.

Geproduceerd via afvalproducten van de vissen ,uitwerpselen en via de kieuwen.
Ook afkomstig van rottende plantendelen, hou je planten dus ook in de gaten.

Nitriet (NO2)

Dit is ook best 0 mg/l

Is afbraakproduct van ammoniak dat op zijn beurt wordt afgebroken tot nitraat.

Nitraat (NO3)

Ideaal lager dan < 50 mg/l

Afkomstig van zware metalen bv ijzer,lood, zink,koper…..